INBOUND CALLS

I en tid när vi fokuserar så mycket på digitala strategier, SEM och säljande webbsidor är det lätt att glömma bort att våra smarta mobiler inte är bara är små surfplattor. Det går faktiskt att ringa från mobilen. Visste du att över 70 % av alla mobilsurfare har använd funktionen click-to-call för att komma i kontakt med ett företag, direkt från sökresultatsidan i Google. 

Enligt en studie från Invoca rankar 68 % av alla företag inbound calls som en utmärkt källa till leads – faktiskt den högsta källan till leads bland alla inbound källor. Merparten av alla marknadsförare vill att deras kampanjer ska driva in fler leads i form av samtal - ändå har alltför många marknadsförare inte en aning om vilka av deras marknadsföringsaktiviteter som driver telefonsamtal - eftersom det inte är mätbart i deras CRM. Hur tar du själv hand om dina inkommande samtal, som ju faktiskt är en kontakt på kundens eget initiativ. Finns det risk att du missar en värdefull källa till fler affärer?

 

Om man tar med i beräkningen att inbound calls konverterar mer än 10x högre jämfört med klick finns det all anledning att fundera över hur du hanterar de kunder som ringer till dig. Oavsett om det är en potentiell kund som vill ha svar på en fråga inför sitt köpbeslut eller en befintlig kund som behöver service är det viktigt att fundera över tillgänglighet och bemötande som en del i säljprocessen. En befintlig kund ger möjlighet till kors- eller merförsäljning och en nöjd kund vårdar varumärket och bidrar till word-of-mouth marketing.

En bra digital strategi, smarta tidsbesparande lösningar och automatisering i säljprocessen låter dina säljare fokusera på rätt kunder – de kunder som kommit längre i sin köpprocess. Det frigör också resurser för att kundtjänst och administration ska kunna upprätthålla en hög servicenivå.

Mitt i allt prat om digitala strategier - glöm inte bort telefonsamtalen i din övergripande strategi för att driva leads till företaget och för att vårda ditt varumärke.

 (källa: Invoca.com, Hubspot.com)

 

blue_line.jpg

Med vänliga hälsningar

Icon.png